Rawtårta med cashew och bär

Botten:

  • 2dl mandlar/nötter/solroskärnor (blanda efter tycke och smak)
  • 2 dl dadlar
  • 1 nypa salt

Mixa alla ingredienser till botten i matberedare. Tryck ut i en form ca 20cm i diameter, eller fyrkantig form om du vill göra små bitar.

Fyllning:

  • 5 dl cashewnötter, blötlagda minst 5 timmar
  • 2-3 st citron eller lime. Finrivet skal och saft.
  • 1 tsk vaniljpulver (äkta)
  • 6 msk kokosolja
  • 4 msk honung
  • 3 dl färska blåbär eller hallon. Använder du frysta så låt bären rinna av sig i en sil.

Skölj mixern innan du gör fyllningen. Mixa cashewnötter någon minut. Tillsätt allt utom bären. Mixa tills det blir en slät kräm, det tar en stund. Om du vill göra tvåfärgad fyllning kan du ta ur hälften av fyllningen och lägga på botten. Mixa andra halvan med bär och bred på kakan. Ställ i kylen eller frysen tills det är dags att servera.